Moet ik als jonge gezonde spring-in-'t-veld denken aan een overlijdensverzekering?

Uiteraard denkt niemand graag na over het feit dat het wel eens plots gedaan kan zijn. Pas als er iemand uit de nauwe omgeving wegvalt, gaan velen onder ons nadenken over hun eigen situatie. Toch is het goed om hierbij stil te staan.

Moet ik als jonge gezonde spring-in-'t-veld denken aan een overlijdensverzekering?

Wat als je naasten zonder jouw inkomen moeten rondkomen?

Het loont de moeite om jezelf de vraag te stellen: wat gebeurt er als ik plots wegval en mijn naasten het niet alleen zonder mij, maar ook zonder mijn inkomen moeten stellen? Want bij dat laatste …daar wringt wel heel snel het schoentje. Wist je bijvoorbeeld dat een begrafenis al makkelijk minstens 5.000 euro kost?

Breng je eigen situatie in kaart

Als alleenstaande is het lijstje misschien niet zo lang. Maar je moet er toch op letten dat je ouders of andere naasten eventuele begrafenis- en andere kosten kunnen betalen. Heb je een gezin met kinderen, denk dan ook aan studiekosten van de kinderen, je partner die misschien een nieuwe auto moet kopen (omdat jouw bedrijfswagen wegvalt), de huur van de woning die doorbetaald moet worden, ...

Een overlijdensverzekering

...voor grote bedragen
Je kent een overlijdensverzekering misschien wel onder de vorm van een schuldsaldoverzekering. Het bedrag dat je via zo’n verzekering gaat indekken is best wel hoog, er moet immers een forse leninglast voor de woning mee gecoverd worden.

...maar ook voor kleine bedragen!
Je kan perfect een andere overlijdensverzekering afsluiten voor een veel lager bedrag. Zo kan je voor een beperkte jaarlijkse premie een verzekering nemen voor bijvoorbeeld 15.000 euro. Met dat bedrag kan je partner de begrafeniskosten dekken en de eerste financiële hindernissen overbruggen. Dat geeft niet alleen financiële ademruimte aan je gezin, maar zorgt ook voor een beetje gemoedsrust tijdens een moeilijke periode zo vlak na een ingrijpende gebeurtenis.

Tip: maak voor jezelf even de denkoefening en stap dan binnen bij je adviseur, om samen de beste opties te bekijken.