KU Leuven onderzoekt financieel welzijn op www.gonna.be

Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de Belgen te weinig weet van geldzaken. Om daar verandering in te brengen heeft Baloise Insurance - in samenwerking met de KU Leuven - Gonna.be ontwikkeld, een website op mensenmaat. Maar daar laten we het niet bij, de KU Leuven gaat financieel welzijn verder onderzoeken. En wel op deze site ...

KU Leuven onderzoekt financieel welzijn op www.gonna.be

Professor Economie bij de KU Leuven Kristof De Witte gelooft dat vanuit het Gonna.be-platform nieuwe, academische inzichten kunnen ontstaan. Zo zal de Leuvense universiteit via Gonna.be een diepgaand onderzoek voeren naar het financiële keuzegedrag van de Belg.

Baloise Insurance Leerstoel voor Financieel Welzijn

De KU Leuven zal op het Gonna.be-platform onderzoek voeren naar het financiële keuzegedrag van de Belg. Dit onderzoek zal gevoerd worden in de vorm van een Leerstoel. Gedurende 4 jaar wil de KU Leuven in kaart brengen waardoor de Belg wordt beïnvloed bij het nemen van beslissingen voor geldzaken. Het doel van deze samenwerking tussen de universiteit en Baloise Insurance is het algemene financieel welzijn te verbeteren.

Hoe worden je financiële beslissingen beïnvloed?

Zo vraagt de KU Leuven zich bijvoorbeeld af welke rol ‘kuddegedrag’ speelt in het nemen van financiële beslissingen. In welke mate worden mensen beïnvloed door het gedrag van de massa. Interessant als je het ons vraagt!

Wil je er meer over weten? Bekijk de site van de Leerstoel